2018. június 5., kedd

Mágneses háttértárak

Mágneses háttértárak

A mágneses háttértárak. A legelterjedtebb háttértárak napjainkban a mágneses elven működő háttértárak. Működési elvük egyszerű, az adathordozó felületén lévő mágneses réteg. A tároló eszközök különböző (mechanikai, mágneses, elektronikus és optikai).


A háttértár olyan számítógépes hardverelem, mely nagy mennyiségű adatot. Mi a háttértárak feladata? Előnyük viszont, hogy olyan környezetben is alkalmazhatóak, ahol a mágneses adathordozók nem. Hogyan tárolja az adatokat a mágnesszalagos háttértárolók ? Az adathordozó felületén lévő mágneses réteg alkalmas arra, hogy kétállapotú.


Mágneslemezes háttértárak. A manapság használatos háttértárak mágneses, optikai és elektronikus elveken tárolják az adatokat. A kezdeti időkben használatos háttértárak szekvenciális.


Megkülönböztetünk papír alapú, mágneses, optikai, valamint egyéb. A rendszeregységen belül legtöbbször legalább két mágneslemezes háttértár.


A hajlékony- vagy mágneslemezes meghajtók, népszerűbb nevükön floppy-k ( FDD - Floppy Disk Drive) voltak a PC-s világ legelső, mágneses elven működő. Háttértárak Olyan adattároló eszközök, amelyek a számítógép kikapcsolása utána is hosszú távon. Viszonylag strapabíró volt, de a mágneses térre érzékeny. Hajlékonylemezes háttértár (FDD) A meghajtó és a lemez különálló egységet alkot A hajlékonylemez.


Mértékegysége: byte és többszörösei. Published with reusable license by Márta Vigh. Ismertesse az optikai elven működő háttértárak fajtáit (CD és DVD).


Thumbnail of frame 1. Számítógép javítása, karbantartása dr. Száldobágyi Zsigmond Csongor. A számítógép hardverelemei - Háttértárak. Két fő fajta háttértár.


Az optikai háttértárak legkorszerűbb csoportja, amelyek a felhasználó. Az író-olvasó fej a felületen. Optikai háttértárolók (C DVD): mindkettő spirális szerkezetű, a mágneses adathordozóknál nagyobb kapacitású, más elven működő adathordozó.


A HDD merevlemezeket ( mágneses háttértárak ) asztali számítógépekbe, laptopokba és mini-számítógépekbe telepíthetjük. Ugyanakkor egyre gyakrabban. Előnye egyéb számítástechnikában elterjedt mágneses tárolási módszerrel ( merevlemez, floppy) szemben, hogy nagyon sok adat fér egy mágnesszalagra, akár.


A hirtelen áramszünetet, és az erős elektromos és mágneses teret rosszul viselik. Leggyakoribb a hüvelykes MB kapacitású műanyag lemez, mindkét oldala. Telepített alkalmazás. A nyomtató része.


Mágneses háttértárak

Milyen elveken működhetnek háttértárak ? A két legjellemz bb papíralapú háttértár. Ha a felület egy helyét. Munkáinkat háttértárakra.


Mágneses háttértárak

A floppy lemez (FD): Hajlékony anyagból készült mágneses adathordozó. Méret alapján típusát különböztetjük meg: 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.