2020. július 20., hétfő

Széntetraklorid oldódása vízben

A szén - tetraklorid (vagy tetraklórmetán) (CCl4) a szerves szintetikus kémiában. Nem elegyedik vízzel, de jól oldódik alkoholban, éterben, kloroformban. Vízzel nem elegyedik, de jól oldódik szerves oldószerekben.


Jód molekulák oldódása vízben (a) és víz szén - tetraklorid rendszerben (b). A víz és a szén - tetraklorid nem elegyedik, a szén - tetraklorid sűrűsége nagyobb, mint.


Széntetraklorid oldódása vízben

A) az egyik szerves vegyület, a másik nem. B) az egyik apoláris, a másik dipólusmolekulákból áll. Kloroformra emlékeztető, édeskés, bódító illata van.


A kloroformra emlékeztető, édeskés, bódító szaga van. A széntetraklorid illékony és relatíve jól oldódik vízben. Aerob körülmények között nem, vagy alig biodegradálható. Ipari területek felszín alatti vizeiben ez az.


S, semleges (neutrális): N, lúgos: L vagy. Vízben kevésbé, alkoholban, éterben, kloroformban, benzolban, zsíros olajokban jól oldódik. Az alkohol poláris molekulájú (és hidrogénkötést is ki tud alakítani), ezért oldódik vízben. Vizsgáljuk meg a - korábbi kísérleteinkben már használt - szén - tetrakloridot.


A vegyületben a C-Cl kötések polárisak. Az elektronegativitásbeli különbség az. Csoportosítsa az alábbi anyagokat aszerint, hogy melyik oldódik jól benzolban.


Vízben nem oldódik, kloroformban korlátlanul oldódik. Toluolban, éterben, szén - tetrakloridban és etil-acetátban kis.


Ne- vezetesen az ecetsav vízben nagyon jól oldódik, mivel H-hídkötéseket képes létrehozni a víz molekuláival. Viszont szén - tetrakloridban és.


A nátrium-acetát vízben való oldódásakor a keletkező ecetsav. Jól oldódik vízben : H, CO, CO, I2. A jódot barna színnel oldja: benzin, benzol, etanol, szén - tetraklorid.


Széntetraklorid oldódása vízben

D) Nagy szénatomszámú zsírsavakkal alkotott észterei vízben gyakorlatilag. Vegyület képződése elemeiből. Kémiai reakció. Jód oldódása vízben, alkoholban és benzinben.


Városi Önkormányzat Hajdúnánás. Számos lefordított példamondat tartalmazza a(z) „ szén - tetraklorid ” kifejezést. C) a szén - tetraklorid sűrűsége lényegesen nagyobb a víz sűrűségénél.


Levegőn nem kormozó lánggal ég, égését egyes háztartásokban. Hevesen reagál boraxxal és szén - tetrakloriddal hevítve. Oldékonyság vízben : nem oldódik. D) vízben oldódik, a benzol pedig nem oldódik.


Széntetraklorid oldódása vízben

E) A hangyasav brómos vízzel metanollá redukálható. C) Hidrogén-fluori széntetraklorid, aceton. Vízben rosszul oldódik, és reakcióba is lép vele. Vizes oldata a klóros víz, erélyes oxidálószer, színtelenít.


S: savas, N: semleges (neutrális), L: lúgos, (-): nem oldódik vízben pont. Tapasztalatai alapján készítsen energiadiagramot az oldódás. A kísérletek alapján hasonlítsa össze a víz sűrűségét a benzin és az éter sűrűségével! Ha szén - tetrakloridot öntünk az oldatokhoz és összerázzuk azokat, az első pohár alján.


Kén-hidrogén és kén-hidrogénes víz előállítása, a H2S kimutatása. AMMÓNIA CSEPPFOLYÓSÍTÁSA, ANYAGOK OLDÓDÁSA ÉS REAKCIÓK CSEPPFOLYÓS. OKTV feladatok a mobilodon. A MatematicA alkalmazást és weboldalt az Oktatási Hivatal ajánlja, és a kapcsolódó adatforgalmat a.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.